Pachețele cu dulceață

Am găsit pe net o rețetă foarte simplă (știți că-mi plac astfel de rețete) și repede m-am apucat de treabă. Vreau să folosesc la maxim mixerul meu cu bol pe care-l am de ceva ani și nu prea i-am dat de lucru. Se pare că nu am dat greș cu rețeta, soțul meu a fost încântat de frăgezimea pachețelelor. În plus se pot umple cu orice, dulce sau sărat iar aluatul cred că ar merge și la o tartă.

Ingrediente: 500 g făină, 100 g unt+100 g untură, 200 ml apă minerală

Mod de preparare: Se pun ingredientele în bolul mixerului și se amestecă cu cârligul până se obține un aluat elastic precum plastilina.

Se scoate aluatul pe planșeta înfăinată și pentru a se lucra mai ușor se împarte în două. Până se lucrează o bucată cealaltă se pune în folie la frigider. Se întinde fiecare bucată și se decupează cu o formă rotundă de cca 9 cm .

În mijlocul fiecărui cerc se pune o linguriță generoasă de umplutură. Eu am folosit dulceață de prune amestecată cu nuci pisate, dulceață de caise și cremă caramel.

Se pliază și se sigilează fiecare cerc. Așa cum procedează Cireșel sau mai simplu cu furculița, după ce se ung marginile cu albuș de ou sau apă.

Se pun pachețelele în tava de copt, se crestează cu un cuțit ascuțit, se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu o lingură de lapte. Se coc la temperatură medie în cuptorul încălzit înainte, cam 25 minute.

Pachețelele sunt fragede și delicioase, se topesc în gură! Este un aluat foarte fraged pe care cu siguranță îl voi mai face.

Bune la micul dejun lângă cana de cafea, ceai sau lapte dar și în pachețel la scoală.

Sunt ingrediente puține, nelipsite în cămara oricărei familii. Se poate folosi untură sau unt dar și așa cum am procedat acum, jumi-juma :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *