Cartofi turtiți la cuptor

De ceva vreme am văzut pe multe bloguri dar și pe YouTube o rețeta de cartofi, ceva între fierți și copți, sau mai bine zis și fierți și copți. Am tot amânat s-o fac ori din lipsă de timp, ori am uitat pur și simplu. Astăzi mi-am adus aminte și, gata, la treabă. Recunosc că este destul de simplă deși are câțiva pași. Oricum chiar nu-mi pare rău că am făcut-o. Cartofii sunt delicioși, aromați și se pot servi simpli sau lângă o friptură. Cu siguranță voi reface rețeta dar cu parmezan sau mozarella. Până atunci vă las rețeta mai jos poate aveți chef de o schimbare în ceea ce privește garnitura la friptură de porc sau de pui. Noi am avut de porc :)

Ingrediente: cartofi, ulei de măsline, sare, piper, usturoi granulat, boia dulce, cașcaval, pătrunjel verde, 3-4 căței de usturoi, ulei, sare.

Mod de preparare: Se spală și fierb cartofii în apă cu sare. Când sunt fierți se scot în apă rece și se lasă să se răcească. Se stropește hârtia de copt din tavă cu ulei și se așează cartofii. Se turtesc cu o furculiță sau cu ustensila pentru cartofi piure.

Cartofii se stropesc și deasupra cu ulei (eu am folosit spray cu ulei de măsline) și se presară sare, piper, usturoi granulat și boia de ardei.

Se pune tava în cuptorul încălzit la maxim pentru 20-30 minute până sunt rumeniți.

Se scoate tava din cuptor, se presară cașcaval (eu am pus cașcaval topit), se reintroduce tava în cuptor până brânza se topește.

Între timp se amestecă pătrunjel verde tocat cu usturoi dat prin presă și puțin ulei. Cu acest amestec se ung cartofii imediat scoși din cuptor.

Este o garnitură bună lângă friptură dar cartofii se pot consuma și simplii, sunt delicios de aromați.

Soțul meu a fost încântat de noua garnitură, mai vrea, iar eu o să mai fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *