Ciuperci cu sos de MozzarelLa

Nu știu cum este la voi dar eu uneori chiar nu știu ce să mai gătesc. Dacă-l întreb pe soțul meu, veșnica replică: ce vrei tu…. Deci astăzi am făcut o mâncărică de ciuperci cu mozzarella și smântână pentru gătit. O mămăliguță fină completează farfuria cu acest fel doi delicios.

Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 cepe albe, 100 g bacon, 100 ml vin alb, 100 ml smântână pentru gătit, 150 g fulgi de mozzarella, 2 linguri ulei, sare, piper

Mod de preparare: Într-o cratiță se călește în puțin ulei ceapa tocată julien și baconul.

După câteva minute se adaugă ciupercile curățate și tăiate felii mai groase. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la foc mic sub capac, timp în care ciupercile lasă apă, vor scădea în volum și se înmoaie.

Se adaugă vinul și se gătesc în continuare pentru câteva minute după care se toarnă smântâna, se amestecă. Se verifică pentru ca ciupercile să fie bine gătite.

Se stinge focul și se adaugă și mozzarela. Se amestecă cu o lingură de lemn. Se gustă să fie suficient de condimentate.

O legătură de mărar verde tocat dă o savoare deosebită mâncăricii.

Rețeta este simpla dar foarte gustoasă!

Mâncărica se poate servi simplă cu o felie de pâine

sau de ce nu, cu garnitură de cartofi sau mămăliguță. Devine astfel un fel doi chiar sofisticat.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.