Ciorbă cu afumătură în oala sub presiune Tefal

De când am intrat în posesia oalei minune On Pot de la Tefal o pun frecvent la treabă. Se fierbe rapid și bine carnea, se păstrează aroma legumelor, se face economie de timp și nu trebuie să stai lângă ea. Chiar este o achiziție bună!

Ingrediente: Afumătură (oase afumate, șuncă afumată, ciolan afumat), legume (2-3 morcovi, 1 pătrunjel, ¼ țelină, mazăre, 2 cartofi), un pumn paste făinoase (eu am pus scoici), sare, 50 ml borș sau zeamă de varză, pătrunjel și leuștean.

Mod de preparare: Se pun oasele cu 1,5 litri apă în oala sub presiune care se setează la presiune medie pentru 20 minute. După termenul setat oala se depresurează se pun restul ingredientelor (dacă mai este nevoie se adaugă încă puțină apă), se  setează din nou oala la presiune medie 15 minute, timp în care și legumele și afumătura sunt bine fierte. Se transferă ciorba în oala obișnuită. Între timp se dă în clocot borșul sau zeama de varză care se adaugă în ciorbă. Se pune pătrunjel și leuștean verde tocat, se mai adaugă sare dacă este nevoie. Ciorba se servește cu ardei iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *