Desert cu budincă și biscuiți amaretti

Uneori aș face un desert, dar să fie simplu, gustos și cu ingrediente la îndemână. Cred că cele mai simple sunt deserturile la pahar, se fac repede, sunt gustoase, aspectuoase și pot fi în diverse combinații. Astăzi o să folosesc o combinație plină de arome.

Ingrediente: 2 plicuri budincă de vanilie, 800 ml lapte, fursecuri Amaretti, 1 gutuie, ciocolată neagră, zeamă de portocală

Mod de preparare: Se spală și se taie gutuia bucățele. Dacă nu aveți gutuie se poate folosi un măr sau o pară. Se face un compot din fructe (am adăugat și zeama de la o portocală) dar să nu fie prea fierte, se lasă să se răcească. Se face budinca după rețeta de pe pachet. Uneori mai și trișăm. Se poate începe montatul în cupe sau borcane, sunt la fel de aspectuoase, în plus se pot și transporta ușor.

Pe fundul cupei se așează 4 fursecuri Amaretti, se acoperă cu 2 linguri de budincă, câteva pastile de ciocolată (eu am folosit ciocolată neagră Barry Callebaut de la AnytaCooking), bucățele de gutuie, fursecuri Amaretti sfărâmițate și deasupra din nou budincă. Ordinea o puteți stabili după bunul plac. Gustul deosebit este dat de fursecuri și pastilele catifelate de ciocolată de bună calitate.

Se pun cupele la rece și la servire se decorează după plac și posibilități. Eu am avut decorațiuni de ciocolată de la Lidl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.