Supă cremă de morcovi

Supa crema este o mâncare care se face repede, se poate servi caldă sau rece și are multe beneficii pentru sănătate.

Orice ingredient se poate transforma în supa cremă. Singura condiție pentru ca supa cremă să fie reușită, gustoasă și sănătoasă, este folosirea de ingrediente proaspete.

Ingrediente: 500 g morcovi, 2 fire pătrunjel, 1 bucățică țelină, 1 cartof, 1 lingură ulei, sare, apa

Mod de preparare: Se curăță legumele și se taie în bucăți nu foarte mici. Se încinge uleiul, se pun legumele și se călesc 3-4 minute amestecând cu o lingură de lemn.

Se adaugă 1 litru de apă și o linguriță de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic și când legumele sunt fierte se ia oala de pe foc și se lasă puțin să se răcorească.

Se pasează cu ajutorul unui mixer vertical.

La nevoie se mai condimentează.

Supa cremă se servește simplă sau cu puțină smântâna și bineînțeles cu crutoane de pâine.

Ideea mi-a venit de la Amalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *