Brioșe cu portocală

Am cumpărat zilele trecute o „Lădiță cu vitamine”. Și cum erau cam multe mandarine și portocale trebuia să le folosesc și la altceva decât la mâncat. Am făcut brioșe inspirate dintr-o rețeta a dnei Pokhas, o doamnă minunată.

Ingrediente: 2 ouă, 180 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 9 linguri ulei, 9 linguri suc de portocale, 200 g făină,1/2 plic praf de copt, coaja rasă de portocală, bucățele de portocală.

Mod de preparare: Ouăle întregi se mixează cu zahărul tos și cel vanilat până compoziția se albește și devine pufoasă.


Se adaugă uleiul câte puțin, sucul de portocală, făina amestecata cu praful de copt.

Se mixează până se încorporează făina în aluat, se adaugă coaja de portocală și se mai mixează câteva secunde. Se obține o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele americane.


Compoziția rezultată se repartizează în forme de brioșe, eu le-am umplut cam mult ca sa nu mai folosesc încă o formă. Deasupra se pun bucățele mici de portocală care se împing ușor în aluat.


Brioșele se coc la foc mediu cam 25-30 min, se face testul cu scobitoarea. Au crescut precum Făt Frumos din povești. era suficient până la jumătatea formelor. Acum asta e…..

Se pudrează fierbinți….

sau se decorează și cu ciocolată topită în frișcă lichidă. Portocala și ciocolată, o combinație perfectă.

Brioșele sunt aromate, delicate, pufoase și foarte ușor de făcut. Iarna o perioadă numai bună pentru acest desert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.