Tort cu cremă de brânză și piersici

După ce am studiat mai multe rețete pentru un tort ușor de Revelion, m-am oprit la unul cu cremă ușoară de brânză și fructe. De fapt este o combinație între o prăjitură și tort. Bine însiropat, aromat și spornic a fost foarte bine primit de soțul meu, mare amator de dulciuri.

Ingrediente pentru blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri ulei, 5 linguri apă, 5 linguri făină, 3 linguri cacao, un praf sare

Mod de preparare blat: Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare până devin ferme. Se adaugă zahărul și se mixează obținându-se o bezea.

Gălbenușurile se freacă cu uleiul și se adaugă peste albușuri. Se adaugă și apa și se încorporează totul cu spatula.

Se adaugă făina și cacao cernute și se amestecă până sunt și ele încorporate.

Se toarnă compoziția de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni tavă 25/35)

Se coace blatul în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 20 minute. Se taie blatul în două bucăți obținând astfel două blaturi.

Ingrediente pentru cremă: compot ananas bucăți, 200 g mascarpone sau cremă de brânză, 200 ml smântână dulce pentru frișcă,100 g zahăr pudră, esență de vanilie, 10 g gelatină, pișcoturi

Mod de preparare cremă: Se mixează smântâna pentru frișcă până devine fermă. Se freacă mascarpone/crema de brânză cu zahărul, se adaugă esența de vanilie și se încorporează în frișca bătută, se adaugă și câteva bucăți de ananas mărunțite. Se adaugă în cremă și gelatina preparată după indicațiilor de pe pachet.

Se așeză pe un platou primul blat și se însiropează cu sirop din compot. Jumătate din cremă se întinde peste primul blat și se nivelează. Se așează  pișcoturile trecute prin siropul din compot îmbunătățit cu puțină esență de rom.

Peste pișcoturi pune restul de cremă și se nivelează. Se așeză peste cremă al doilea blat, se apasă ușor și se însiropează și el. Tortul astfel montat se dă la rece peste noapte.

Ingrediente pentru glazură: 150 g ciocolată neagră, 150 ml smântână dulce pentru frișcă, 70 g unt

Mod de preparare glazura: Într-o crăticioară la foc mic se pune ciocolata împreună cu untul și smântâna lichidă. Se amestecă până când ciocolata este topită complet. Glazura se lasă puțin să se răcorească după care se toarnă peste tort astfel încât să curgă frumos pe margini.

Se pune tortul în frigider pentru cel puțin 30 minute, ca să se întărească glazura.

Se taie felii și se servește la orice ocazie. Este aromat, ușor de făcut dar și de mâncat!

Inspirația este din Caietul cu rețete al Violetei.

Vă doresc tuturor UN AN NOU fericit, cu sănătate și numai bucurii!

2 comentarii la „Tort cu cremă de brânză și piersici”

  1. Draga mea, senzational arata, felicitari! Super ideea de a-l pregati sub forma de tort! Si la mine sotul e maaaare amator de dulciuri, as zice chiar mai amator decat copiii! Te imbratisez!

    1. @Violeta-eu mulțumesc pentru toate rețetele pe care le încerc de la tine, le-aș face pe toate, sunt deosebite. În ceea ce privește consumatorul de dulciuri, așa este și la noi. Te îmbrățișez și să ai un an cu multe realizări atât tu cât și întreaga familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.