Turta dulce australiană

Înainte de Crăciun am încercat încă o rețetă de turtă dulce destul de diferită de prima. Pentru că o cunosc pe prietena mea din Australia de mulți ani și ea are un laborator de cofetărie unde crează adevărate opere de artă, i-am cerut rețeta pe care o face de ani de zile. Aruncați un ochi pe pagina ei și veți vedea minunățiile.

Ingrediente: 500 g făină, 100 g zahăr brun, 4 linguri miere, 2 ouă întregi + un gălbenuș, 100 g unt, un praf de copt, un plic vanilie/esență de vanilie, o linguriță praf de ghimbir și o lingură scorțișoara.

Mod de preparare: Ouăle se bat cu un praf de sare până își dublează volumul. Se adaugă zahărul și mierea și se mixează până se face cremă, apoi untul topit răcorit.

și la sfârșit făina amestecată cu mirodeniile.

Se frământă un pic și se da la frigider pentru câteva ore.

Se întinde foaie de cca 1 cm și se decupează cu forme după dorință.

Eu le-am copt 8-10 min la cuptorul încălzit la temperatură medie. Se scot din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se pun pe platou în așteptarea decorării.

Ingrediente pentru glazură: 1 albuș, 200 g  zahăr pudră, 2 linguri zeamă de lămâie, 2-3 linguri de apă fierbinte.

Mod de preparare glazură: Se mixează albușul de ou cu puțină sare până devine spumos. Se adaugă treptat zahărul alternând cu zeama de lămâie și se mixează până se obține o bezea tare. Se adaugă câte-o lingură de apă fierbinte și se tot mixează obținându-se o compoziție asemănătoare cu smântâna. Zahărul pudră trebuie să fie foarte fin, de preferință din comerț.

Se introduc bucățile de turtă dulce cu partea bombată în glazură, se lasă să se scurgă bine după care se așează pe un grătar să se usuce. Pe unele am pus și ornamente de Crăciun.

Uscate se vor transfera pe platou sau în cutii metalice.

Este o variantă de turtă dulce care mie-mi place mai mult. Happy dragă, mulțumesc pentru rețetă, cu siguranță o voi repeta și altă dată, chiar dacă nu este Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *