Budincă cu mere și portocale

Cum în această perioadă nu lipsesc din casă fructele, unele din ele încep să se strice așa că trebuiesc folosite. De data aceasta am încercat o budincă cu mere și portocale. Vă imaginați ce aromă este în bucătărie? Sper ca și budinca să fie la fel de apetisantă precum mirosul.

Ingrediente: 2 ouă, 70 g zahăr, 100 g făină, 1/2 plic praf de copt, 30 g unt, 100 ml lapte, coaja și zeama de la o portocală, 2 mere mari sau 3 mici

Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până se albesc, se adaugă pe rând făina mestecată cu praful de copt, untul topit și răcit, laptele și coaja de portocală mixându-se după fiecare.

Merele se curăță, se taie felii subțiri pe răzătoare, se stropesc cu zeama de la portocală și se incorporează în aluat cu o spatulă. Atenție, compoziția este destul de lichidă. Budinca se coace în formă de tort (diametrul de 20 cm) sau altă formă de dimensiune mică la temperatură medie cam 20 minute. Se scoate pe platou și se ornează după preferință.

Nu m-am înșelat, este o budincă foarte bună cu aromă de iarnă. Puteți s-o încercați și să-mi spuneți dacă vă place. Eu cu siguranță o voi mai face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *