De ceva vreme mă pregătesc să fac din nou o prăjitură cu morcovi, este gustoasă, aromată, pufoasă și ușor de executat. Acum având mai mulți morcovi, înainte de a face pachețele pentru congelator, am oprit câțiva și trebuia neapărat să-i transform într-o prăjitură. Și dacă o faci în forma de guguluf arată și foarte bine.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201209_130845.jpg)
Ingrediente: 2 ouă, 1 plic zahăr vanilat, un strop pe sare, 150 g zahăr, 100 ml ulei, 180 g făină, 1/2 plic praf de copt, 1/4 linguriță scorțișoară, 200 g morcov ras
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_104559.jpg)
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu sarea, zahărul și zahărul vanilat până se albesc, cresc în volum și se albesc.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_110327.jpg)
Se toarnă uleiul mixându-se în continuare, urmat de făina amestecată cu praful de copt și scorțișoara.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_110842.jpg)
La final se adaugă morcovul ras pe răzătoarea mică și se încorporează cu spatula.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_111201.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_111637.jpg)
Se toarnă amestecul în formă de guguluf sau tavă nu prea mare.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_111946.jpg)
Se coace la foc mediu cam 30 minute, până este frumos rumenit și trece testul cu scobitoarea.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_120444.jpg)
Se lasă să se răcorească după care se răstoarnă pe un platou.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_122412.jpg)
Arată foarte bine, este brăzdat de firișoare de morcov :)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201208_192246.jpg)
Se taie felii și se servește simplu, pudrat cu zahăr, o lingură de frișcă sau de ce nu, cu o cupă de înghețată.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/12/20201209_130903.jpg)
Este o prăjitură ușor de făcut și așa cum v-am obișnuit, cu ingrediente obișnuite, existente în orice cămară. Pentru această rețeta m-am inspirat de la dna Pokhas care are rețete pe placul meu. Cu ceva ani în urmă am făcut o prăjitură cu morcovi și ciocolată dar și brioșe cu glazură.