Salam de biscuiți cu ciocolată

Fiind ziua noastră Națională m-am tot gândit ce pot să fac să fie cât mai românesc, cât mai aproape de copilărie dar și simplu și ușor de realizat. Nu cred că există casă în care copilăria să nu fie marcată de salamul de biscuiți. Cu deosebirea că atunci se făcea cu cacao, acum ne-am modernizat și-l facem cu ciocolată.

Ingrediente: 200 g biscuiți, 120 g ciocolată amăruie, 100 g zahăr, 50 g unt, 100 ml lapte, 20 g cacao, 1 plic zahăr vanilat, esență de rom.

Mod de preparare: Se rupe ciocolata în bucățele și se topește la abur timp de 5 minute.

Peste ciocolata topită, se adaugă untul și se amestecă până se topește.

După ce s-a topit untul, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, esența de rom și se amestecă bine să se topească și zaharul.

După ce zahărul s-a topit se adaugă cacaoa cernută și se amestecă totul cu o spatulă, având grijă ca mereu să curățam bolul de ciocolată pe margini.

Se toarnă laptele puțin câte puțin, amestecând continuu. La început pare că ciocolata este tăiată dar amestecând mereu devine fină și cremoasă.

După ce ciocolata s-a răcorit puțin, se adaugă biscuiții rupți cu mâna peste compoziție și se amestecă foarte bine.

Se răstoarnă compoziția pe o folie de plastic, se rulează strâns și se strâng capetele.

Se înfășoară salamul în folie de aluminiu și se bagă la frigider pentru câteva ore până când se întărește (eu l-am lăsat peste noapte).

Se scoate din frigider, se înlătură foliile, se tăvălește prin biscuiți tocați fin cu ajutorul unui blender sau tocător.

Se taie felii și se poate servi.

Este foarte bun, aromat și ușor de preparat. Un dulce care ne amintește de copilărie.

Rețeta aparține șef Sorin Bontea, numai că el folosește alt tip de ciocolată…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *