De ceva vreme i-am spus soțului să-mi cumpere 2 portocale cu gândul de a face niște biscuiți pe care i-am văzut pe un sait italian și mi-au plăcut, fiind o rețetă simplă, și m-am gândit eu un produs aromat. Bineînțeles că nu i-am făcut imediat având alte preocupări. Astăzi le-a venit rândul și sunt încântată de rezultat.
Ingrediente: 1 ou, 100 g zahăr, 1 portocală, 100 ml ulei, 300 g făină, 1/2 pachețel praf de copt, 50 g ciocolată
Mod de preparare: Se bate cu o furculiță oul cu puțină sare, zahărul, coaja de la portocală, zeama de portocală (100 ml) și uleiul.
Se adaugă în reprize făina amestecată cu praful de copt, amestecând în continuare cu un tel și lingura când aluatul devine consistent.
La final se pune ciocolata tocată mărunt sau dacă aveți, picături de ciocolată.
Aluatul este destul de vârtos dar se poate modela ușor cu o lingură.
Se pun grămăjoare din compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt și deasupra se cerne zahăr pudră.
Se pune tava în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 20 minute. Atenție se coc destul de repede, se urmărește să fie frumos colorați, să se desprindă de hârtie chiar dacă deasupra sunt mai moi se vor întări imediat ce se răcesc. Trebuia să-i fac puțin mai mici…..
Se lasă puțin în tavă să se răcorească după care se scot pe platou.
Sunt delicioși, cu aromă de portocală, crocanți la exterior și moi la interior.
După cum v-am spus rețeta este inspirată de pe un sait italian. Nu se folosește mixer, robot sau alte ustensile sofisticate.
Super tare reteta! Par a semana cu American cookies. Am sa incerc si eu sa fac reteta. Multumesc!