Aperitiv cu suncă, măsline și brânzeturi

Când îmi rămân mezeluri și brânzeturi prin frigider încerc să le dau utilitate, să fac ceva din ele. Așa s-a întâmplat și de data aceasta și am făcut o tavă de aperitiv numai bun de servit cu ketchup.

Ingrediente: 3 ouă, 2 linguri ulei, 100 ml lapte, 200 g șuncă (alte mezeluri sau rest de friptură), 100 g făină, 100 g măsline, 1/2 ardei roșu, 1 fir ceapă verde, 50 g cașcaval, 70 g telemea, 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare: Se bat ouăle cu un pic de sare, se toarnă uleiul și laptele. Șunca, ardeiul, măslinele, ceapa se taie pătrățele/felii, se adaugă în compoziția de ou și se amestecă. Telemeaua se dă pe răzătoarea mică, se încorporează, urmată de făina amestecată cu praful de copt. La final se pune și cașcavalul ras fin. Toate se amestecă cu spatula.

Compoziția se toarnă în tava (23/23) tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit cca 30 minute până devine rumenă și trece testul cu scobitoarea. Un aperitiv bun oricând, și în plus ușor de făcut cu ce avem prin frigider. Merge cu ketchup dulce sau iute după preferință, și de ce nu lângă un pahar de bere…….

2 comentarii la „Aperitiv cu suncă, măsline și brânzeturi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *