Am cumpărat o cutie de jumări, așa de poftă, și s-au dovedit a fi prea tari. Și cum eu nu arunc mâncare, ce m-am gândit, ia să le transform într-o pastă delicioasă cu gust de jumări.
Ingrediente: 200 g jumări, 2 lingurițe cu vârf muștar, 1 cățel de usturoi, un cub mic de unt
Mod de preparare: Se mixează foarte bine jumările (dacă sunt mari se taie în bucăți mai mici), se adaugă usturoiul dat prin presă, bucățica mică de unt (pentru cremozitate) și muștarul.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201116_110802.jpg)
Se mai dau câteva impulsuri cu mixerul vertical.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201116_111503.jpg)
Se scoate pasta de jumări într-un castron și este gata se servit pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, după cum vă dorește sufletul.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201116_115840.jpg)
Este un aperitiv gustos și ceea ce este mai important dăm utilitate jumărilor dacă nu sunt pe placul nostru așa simple.
PS. Varianta nouă: 250 g jumări, 2 ouă fierte tare, 2 lingurițe muștar, 3 lingurițe cremă de brânză. Modul de lucru este același.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201121_134416.jpg)
Este poate mai light dar la fel de gustoasă.