Am văzut la Amalia zilele trecute aceste minunate rulouri și mi-am spus că trebuie să le încerc și eu, prea mi-au făcut poftă. Se găsesc pe multe bloguri culinare sub denumirea de cinnamon rolls….
Ingrediente pentru aluat: 500 g făină, 10 g drojdie uscată, 2 ouă, 200 ml lapte, 50 g unt, 50 g zahar
Ingrediente pentru umplutură: 100 g unt moale, 100 g zahăr brun, scorțișoară după gustul fiecăruia
Ingrediente pentru glazură: 150 g cremă de brânză Philadelphia, 3 linguri zahăr pudră, 70 g unt, 3 linguri lapte
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_111213.jpg)
Mod de preparare aluat: Se pun toate ingredientele în vasul mixerului și se mixează până de obține un aluat ce se desprinde de vas.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_111906.jpg)
Se transferă într-un bol curat, se acoperă cu folie și se așează într-un loc călduț unde se ține până-și dublează volumul.
Se scoate aluatul pe planșeta înfăinată, se întinde o foaie dacă se poate dreptunghiulară (nu prea mi-a reușit dar nu-i nimic, vorba românului, merge și așa). Se unge aluatul cu unt la temperatura camerei, se presară zahărul și scorțișoară după preferință.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_124313.jpg)
Se rulează cât mai strâns după care se taie bucăți de cca 3 cm lățime care se așează în tava îmbrăcată cu hârtie de copt puțin distanțate între ele.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_124418.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_125458.jpg)
Se mai lasă să crească 30 minute după care se coc în cuptorul preîncălzit la temperatură medie până devin frumos rumenite, cam 20-25 minute. Nici nu vă dați seama ce miros este în bucătărie…..
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_133302.jpg)
Intre timp se face glazura: se mixează brânza cu zahărul pudră, cu untul la temperatura camerei și laptele. Se obține o compoziție destul de lichidă, precum cea de clătite. Când se scoate tava cu rulouri din cuptor se toarnă glazura peste ele așa fierbinți și se lasă să se răcească.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_133603.jpg)
Reci sau aproape reci se transferă pe platou și se savurează cu poftă.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_171839.jpg)
Mi-au ieșit 14 bucăți din care am lăsat câteva și fără glazură. Una am mâncat-o între timp să fiu sigură că sunt bune :)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_172505.jpg)
Sunt delicioase în ambele variante, pe cuvânt!
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/11/20201109_172138.jpg)
Mulțumesc Amalia pentru aceste minunate rulouri cu scorțișoară.