Rulouri cu scorțișoară

Am văzut la Amalia zilele trecute aceste minunate rulouri și mi-am spus că trebuie să le încerc și eu, prea mi-au făcut poftă. Se găsesc pe multe bloguri culinare sub denumirea de cinnamon rolls….

Ingrediente pentru aluat: 500 g făină, 10 g drojdie uscată, 2 ouă, 200 ml lapte, 50 g unt, 50 g zahar

Ingrediente pentru umplutură: 100 g unt moale, 100 g zahăr brun, scorțișoară după gustul fiecăruia

Ingrediente pentru glazură: 150 g cremă de brânză Philadelphia, 3 linguri zahăr pudră, 70 g unt, 3 linguri lapte

Mod de preparare aluat: Se pun toate ingredientele în vasul mixerului și se mixează până de obține un aluat ce se desprinde de vas.

Se transferă într-un bol curat, se acoperă cu folie și se așează într-un loc călduț unde se ține până-și dublează volumul.

Se scoate aluatul pe planșeta înfăinată, se întinde o foaie dacă se poate dreptunghiulară (nu prea mi-a reușit dar nu-i nimic, vorba românului, merge și așa). Se unge aluatul cu unt la temperatura camerei, se presară zahărul și scorțișoară după preferință.

Se rulează cât mai strâns după care se taie bucăți de cca 3 cm lățime care se așează în tava îmbrăcată cu hârtie de copt puțin distanțate între ele.

Se mai lasă să crească 30 minute după care se coc în cuptorul preîncălzit la temperatură medie până devin frumos rumenite, cam 20-25 minute. Nici nu vă dați seama ce miros este în bucătărie…..

Intre timp se face glazura: se mixează brânza cu zahărul pudră, cu untul la temperatura camerei și laptele. Se obține o compoziție destul de lichidă, precum cea de clătite. Când se scoate tava cu rulouri din cuptor se toarnă glazura peste ele așa fierbinți și se lasă să se răcească.

Reci sau aproape reci se transferă pe platou și se savurează cu poftă.

Mi-au ieșit 14 bucăți din care am lăsat câteva și fără glazură. Una am mâncat-o între timp să fiu sigură că sunt bune :)

Sunt delicioase în ambele variante, pe cuvânt!

Mulțumesc Amalia pentru aceste minunate rulouri cu scorțișoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *