Am făcut o supă de pui și mi-au rămas câteva legume pe care le-am transformat repede în cuburi, mă rog nu chiar cuburi, de vegeta handmade, un adaos pentru mâncăruri savuroase.
Ingrediente: 3 morcovi mari, 1-2 fire pătrunjel, 2 fire ceapă verde, 1/2 ardei gras, o linguriță sare, o linguriță ulei, 100 ml apă
Mod de preparare: Se taie toate legumele felii subțiri și se călesc într-o linguriță de ulei, se adaugă sarea după care și apa, se lasă la foc mic până se înmoaie și apa se evaporă. Se ia cratița de pe foc, se lasă legumele să se răcorească după care se mixează să devin pastă. Se pune pasta din nou în cratiță (de preferință neaderentă), se lasă cca 5 minute timp în care se amestecă să nu se lipească. Se răstoarnă compoziția de „vegeta” pe un tocător acoperit cu hârtie de copt, se dă o formă și se pune la congelator.
A doua zi se scoate din congelator, se porționează și se pun bucățile în caserolă la păstrat tot în congelator.
Adaosul din legume, așa zisa Vegeta este foarte bun în ciorbe, supe, tocănițe, este simplu de făcut și bineînțeles mai sănătos decât cel din comerț.