Ingrediente: 4 ouă, 175 g zahăr, 5 linguri de ulei, un borcănel de iaurt de 130 g, 250 g făină, 1 plic praf de copt, esență de vanilie/migdale, un bol afine (eu am folosit congelate)
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până se obține o cremă pufoasă albicioasă. Se adaugă uleiul urmat de iaurt mixându-se în continuare după fiecare. Se renunță la mixer, se cerne făina amestecată cu praful de copt peste compoziția de ouă și cu o spatulă sau lingură de lemn se încorporează ușor. Se toarnă compoziția de prăjitură în tava (25/25 cm) acoperită cu hârtie de copt. Deasupra se așează afinele congelate date printr-o lingură de făină.
Se coace prăjitura la foc mediu până se rumenește frumos deasupra și trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcorească după care se pudrează cu zahăr și se scoate pe un platou.
Indicat este să se taie rece dar dacă nu aveți răbdare puteți s-o degustați și așa călduță .
O prăjitură care se poate face cu vișine, cireșe, prune, căpșuni sau alte fructe de pădure. Ingrediente la îndemână și grad de dificultate redus.
Pe blog mai găsiți astfel de rețete, aici sau aici. sau căutând după „prăjitură cu fructe”.