Gogoșele din brânză dulce

Ingrediente: 275 brânză de vaci (un calup de la Lidl), 50 g zahăr, 1 plic zahar vanilat, 1 ou, 210 g făină, 1 linguriță rasă bicarbonat, ulei

Mod de preparare: Într-un castron se pasează și amesteca brânza cu oul și zahărul (ambele feluri) până se omogenizează. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul și se frământă cu lingura un aluat destul de lipicios. Se scoate pe planșetă și se continuă frământarea ajutându-ne de făină. În final obținem un aluat compact nelipicios.

Se împarte aluatul în 6-8 bucăți din care se formează coarde de grosimea degetului. Acestea se vor tăia în bucăți de cca 5 cm.

Între timp se pune ulei destul de mult într-o cratiță mai întinsă sau tigaie. Când uleiul este încins se pun gogoșelele la prăjit la foc mediu, la început pe o parte apoi și pe cealaltă parte.

Când sunt rumene și frumoase se scot pe hârtie prosop, se transferă pe platou și se pudrează cu zahăr. Se servesc simple sau cu dulceață.

Rețeta am preluat-o de la Amalia, o ardeleancă de-a mea, care are multe rețete simple dar cu rezultat delicios. Mulțumesc Amalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *