Ingrediente: 600 g legume (morcovi, gulie, cartof, mazăre), 1 lingură ulei, 150 g sare mare
Mod de preparare: Se spală, se curăță și se dau legumele prin răzătoarea electrică.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200930_124351.jpg)
Se pune ulei într-o tigaie cu diametrul mare, se toarnă legumele, se presară sarea, se amestecă și se lasă la foc mic amestecând mereu până dispare lichidul format.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200930_124808.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200930_132059.jpg)
Când legumele sunt călite suficient se transferă într-un bol unde se pasează cu ajutorul unui blender.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200930_135024.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200930_135653.jpg)
Se pun legumele pasate în tigaie, se amestecă pentru a nu se prinde și când nu mai prezintă lichid de loc se ia tigaia de pe foc și se lasă compoziția să se răcorească.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200930_135925.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200930_143008.jpg)
Se pun legumele pe hârtie de copt, se dă formă de baton sau rulou care se dă la congelator.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/09/20200930_143716.jpg)
După 4-5 ore se scoate din congelator, se porționează și se dă forma dorită.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/10/20201002_130546.jpg)
Eu am ales să le fac în formă de cake pops-uri, mai ales că aveam hârtiuțe :)