adaos pentru mâncăruri, varianta 2

Ingrediente: 600 g legume (morcovi, gulie, cartof, mazăre), 1 lingură ulei, 150 g sare mare

Mod de preparare: Se spală, se curăță și se dau legumele prin răzătoarea electrică.

Se pune ulei într-o tigaie cu diametrul mare, se toarnă legumele, se presară sarea, se amestecă și se lasă la foc mic amestecând mereu până dispare lichidul format.

Când legumele sunt călite suficient se transferă într-un bol unde se pasează cu ajutorul unui blender.

Se pun legumele pasate în tigaie, se amestecă pentru a nu se prinde și când nu mai prezintă lichid de loc se ia tigaia de pe foc și se lasă compoziția să se răcorească.

Se pun legumele pe hârtie de copt, se dă formă de baton sau rulou care se dă la congelator.

După 4-5 ore se scoate din congelator, se porționează și se dă forma dorită.

Eu am ales să le fac în formă de cake pops-uri, mai ales că aveam hârtiuțe 🙂

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *