Am primit câteva smochine proaspete, am căutat o rețetă și am pornit la treabă. Simplu și foarte gustos.
Ingrediente: 400 g smochine, 200 g zahăr, 1/2 lămâie
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/08/20200827_113424.jpg)
Mod de preparare: Se spală smochinele, se taie în jumătate/sferturi și se acoperă cu zahăr.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/08/20200827_113826.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/08/20200827_113857.jpg)
Se pune vasul la foc mic și se amestecă din când în când. Se fierbe dulceața până se obține un sirop gros, cam 50 de minute.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/08/20200827_115456.jpg)
Se ia vasul de pe foc, se adaugă zeama de la jumătate de lămâie și câteva felii. Se mai fierbe 10-15 minute. Se pune fierbinte în borcan.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/08/20200827_133712.jpg)
Se poate face o cantitate mai mare păstrându-se proporțiile, eu atâtea am avut. Pe blog am și o rețeta de prăjitură cu smochine proaspete.