Prăjitură cu Fanta

Ingrediente: 4 ouă, 240 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 360 g făină, 120 ml ulei, 1 plic praf de copt, 200 ml Fanta, 1 lingură cacao

Mod de preparare: Se mixează ouăle întregi cu zahărul tos și zahărul vanilat până totul devine o cremă albă.

Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt în alternanță cu uleiul și sucul Fanta.

În final rezultă un aluat destul de lichid.

Într-un bol se scot 2 linguri din compoziție și se amestecă cu cacao, la nevoie se subțiază cu puțină Fanta. Se toarnă compoziția albă în tava tapetată cu hârtie de copt și cu o linguriță sau un recipient pentru sos se fac mici grămăjoare deasupra care se „împrăștie” în aluat cu o scobitoare.

Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la foc mediu cca 35-40 minute, până trece testul cu scobitoarea.

Prăjitura se lasă să se răcească, se scoate din tavă și se servește simplă, pudrată cu zahăr sau …..

cu o glazură de fanta.

Simplu de făcut, se poate utiliza suc proaspăt de portocale în cazul în care aveți în dotare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *