![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200618_154259.jpg)
Ingrediente: 4 ouă, 240 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 360 g făină, 120 ml ulei, 1 plic praf de copt, 200 ml Fanta, 1 lingură cacao
Mod de preparare: Se mixează ouăle întregi cu zahărul tos și zahărul vanilat până totul devine o cremă albă.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200617_131811.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200617_132745.jpg)
Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt în alternanță cu uleiul și sucul Fanta.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200617_132908.jpg)
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200617_133132.jpg)
În final rezultă un aluat destul de lichid.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200617_133350.jpg)
Într-un bol se scot 2 linguri din compoziție și se amestecă cu cacao, la nevoie se subțiază cu puțină Fanta. Se toarnă compoziția albă în tava tapetată cu hârtie de copt și cu o linguriță sau un recipient pentru sos se fac mici grămăjoare deasupra care se „împrăștie” în aluat cu o scobitoare.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200617_134605.jpg)
Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la foc mediu cca 35-40 minute, până trece testul cu scobitoarea.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200617_144248.jpg)
Prăjitura se lasă să se răcească, se scoate din tavă și se servește simplă, pudrată cu zahăr sau …..
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200617_154028.jpg)
cu o glazură de fanta.
![](https://retetelemamei.ro/wp-content/uploads/2020/06/20200618_155248.jpg)
Simplu de făcut, se poate utiliza suc proaspăt de portocale în cazul în care aveți în dotare….