Ingrediente: 4 ouă, 240 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 360 g făină, 120 ml ulei, 1 plic praf de copt, 200 ml Fanta, 1 lingură cacao
Mod de preparare: Se mixează ouăle întregi cu zahărul tos și zahărul vanilat până totul devine o cremă albă.
Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt în alternanță cu uleiul și sucul Fanta.
În final rezultă un aluat destul de lichid.
Într-un bol se scot 2 linguri din compoziție și se amestecă cu cacao, la nevoie se subțiază cu puțină Fanta. Se toarnă compoziția albă în tava tapetată cu hârtie de copt și cu o linguriță sau un recipient pentru sos se fac mici grămăjoare deasupra care se „împrăștie” în aluat cu o scobitoare.
Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la foc mediu cca 35-40 minute, până trece testul cu scobitoarea.
Prăjitura se lasă să se răcească, se scoate din tavă și se servește simplă, pudrată cu zahăr sau …..
cu o glazură de fanta.
Simplu de făcut, se poate utiliza suc proaspăt de portocale în cazul în care aveți în dotare….