Ingrediente: 3 ouă, 125 g zahăr, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g unt, 200 g făină, 2 lingurițe praf de copt, 5 linguri lapte, un vârf linguriță sare, 50 g ciocolată amăruie, 2 mere, scorțișoară
Modul de preparare: În castronul mixerului se pune untul topit și puțin răcit și se mixează pentru omogenizare. Se adaugă sarea, zaharul și zahărul vanilat (eu am pus unul normal, unul cu scorțișoară). Se mixează bine până se dizolvă zahărul.
Se adaugă ouăle pe rând mixând după fiecare.
Se pune făina amestecată cu praful de copt alternând cu laptele.
La final se adaugă ciocolata mărunțită cu cuțitul și se amestecă cu o spatulă.
Merele se curăță de coajă și se taie felii.
Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Deasupra de așează feliile de măr și se presară puțină scorțișoara.
Prăjitura se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru cca 30 minute, până este frumos rumenită și trece testul cu scobitoarea.
Se lasă să se răcească (dacă nu aveți pofticioși prin preajmă) și se feliază. Se servește simplă, pudrată cu zahar sau de ce nu,
….. cu o cupă de înghețată.
Rețeta aparține dnei Pokhas care ca de obicei o explică foarte bine și frumos. Mulțumesc!Pe blog mai găsiți o rețetă asemănătoare, aici.