Ingrediente: 2 ouă, 75 g zahăr, un plic zahăr vanilat, 75 ml lapte, 75 ml ulei, 200 g făină, un plic praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat, răzătură de lămâie (eu am pus Finess de portocală)
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul si zahărul vanilat până acestea se albesc. Se adaugă alternând laptele cu uleiul și făina amestecată cu praf de copt, bicarbonat și răzătură de lămâie. Se mixează până compoziția este omogenă. Se toarnă în tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Tava mea este de 30/10 cm, compoziția a acoperit doar un jumătate din tavă.
Se pun grămăjoare de nutella și cu o frigăruie se fac cerculețe în compoziție. Checul se coace la temperatură medie în cuptorul preîncălzit, pentru cca 40 minute. După cum vedeți tava s-a umplut cu acest frumos chec, bine că nu am folosit o tavă mai mică. Nu știu dacă a crăpat de ciudă sau de rușine….
Rețeta aparține simpaticei doamne Pokhas care o are pe fb. Aici găsiți multe rețete prezentate într-o manieră originală.
Nu am făcut fotografii la fiecare etapă dar le găsiți la dna Pokhas.