Ingrediente: 1/2 carne tocată, 1 ceapă, o cană bulion, sare, piper, 5-6 cartofi, 3 ouă, 2 linguri smântână, 50 g telemea/cașcaval
Mod de preparare: Se călește ceapa tocată mărunt într-o lingură se ulei, se adaugă carnea tocată, se amestecă, se adaugă bulionul, se condimentează și se lasă la fiert sub capac până scade zeama de pe sosul de carne. Se fierb cartofii în coajă, se curăță și se lasă să se răcească. Când totul este gata se începe montarea. Se unge o formă pentru cuptor cu unt, se așează un strat de cartofi tăiați rondele, carnea tocată, se presară telemeaua dată pe răzătoarea cu ochiuri mici, se acoperă cu alt strat de cartofi. Se face un sos din ouăle bătute, smântână și condimente care se toarnă peste statul de cartofi.
Forma se pune în cuptorul încălzit la foc mediu spre mare. pentru cca 30 minute.