Ingrediente: 260 g brânză de vaci (un calup de la Lidl), 1 ou, 30 g făină, 25 g zahăr, 20 g griș, sare
Mod de preparare: Într-un castron se mărunțește brânza de vaci (eu am un calup de la Lidl), se amestecă cu zahărul și opțional zahăr vanilat.
Se bate oul într-un castronel și se amestecă cu brânza.
Se adaugă grișul și făina și se încorporează în compoziție.
Cu mâna presărată cu făină se modelează papanașii care se așeză pe o tavă dată și ea cu făină.
Între timp se fierbe apă cu sare într-un vas mai mare. Când apa dă în clocot se pun la fiert papanașii în tranșe de 8-10 în funcție de mărimea papanașilor și a vasului.
Cu o paletă se dezlipesc de pe fundul vasului. Când papanașii se ridică la suprafață se mai lasă la fiert câteva minute la foc mic.
Papanașii fierți și calzi se tăvălesc prin pesmet prăjit.
Se servesc cu zahăr pudră sau tos după preferință. Așa se prepară papanașii în Ardeal, așa-i făcea bunica, așa-i făcea mămica.
Mai multe rețete găsiți pe blog căutând după „papanași”. Poftă bună și #stauincasa
Ca la bunica! Cred ca fac si eu o portie ca prea arata bine!