Ingrediente: 1 salată, afumătură, 1 morcov, 1 bucățică de unt și o lingură de ulei, 2 căței de usturoi, sare, smântână pentru gătit, mărar
Mod de preparare: Se taie afumătura bucățele mici, se călește în untul topit cu ulei, se adaugă morcovul curățat și dat pe răzătoarea mică. Se lasă să se călească bine amestecând din când în când după care se stinge cu apă și se lasă la fiert. Între timp se spală salata, se centrifughează pentru eliminarea apei și se taie în fâșii. Când afumătura este fiartă se adaugă salata, se amestecă și se fierbe la foc mic. Se condimentează după gust, atenție afumătura poate fi suficient de sărată. Salata fierbe repede așa că se pregătește o mână de orez care se toarnă, amestecând să nu se prindă de oală. Când și orezul este fiert se dau prin presă 2 căței de usturoi.
La final se drege cu smântână pentru gătit și se adaugă mărar tocat. Pe blog se găsesc mai multe rețete de supă de salată, de exemplu: cu afumătura, cu cus-cus, cu omletă……