Ingrediente: 250 ml lapte, 100 g zahăr, 200 ml frișcă lichidă, 1 plic gelatină granulată, 300 ml suc proaspăt de portocală, 100 g zahăr, 1 plic gelatină, mandarine din compot
Mod de preparare: Se pune pe foc laptele cu zahărul până se topește zahărul. Peste frișca lichidă se pune 1 plic gelatină hidratată și se încălzește pe foc să se topească după care se toarnă peste lapte. Se adaugă un plic zahăr vanilat burbon, se amestecă și cu un polonic se toarnă în cupe sau pahare, pe jumătate și se introduc la frigider.
Peste panna cotta închegată se așează felii de mandarină din compot.
Într-o cratiță mică se pune sucul de portocală în care se topește zahărul. Se ia vasul de pe foc și se adaugă gelatina hidratată în apă. Se amestecă până gelatina este dizolvată după care se toarnă ușor în pahare/cupe peste feliile de mandarină. Se ține la frigider să se închege și sucul de portcală.
Un desert aspectuos și foarte ușor de făcut.
Rețeta aparține Violetei și o găsiți în Caietul cu rețete.