Ingrediente: 2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă mică, sare, chimen, ouă
Mod de preparare: Se curăță legumele, se taie bucăți mari și se pun la fiert în 3 l de apă. Ceapa se pune întreagă. Se adaugă sare și se lasă pe foc până sunt fierte. Între timp se fierbe apă într-un ibric (cam 1/2 l apă), se adaugă 2 linguri generoase de chimen, se dă în clocot pentru 5 minute după care se stinge focul, se pune o farfurie pe ibric și se lasă chimenul la infuzat. Se scot legumele într-un bol și se mizează cu o lingură de supă (mai puțin ceapa care se aruncă). Pireul de legume se repune în oala în care au fiert, se strecoară „supa” de chimen în aceeași oală, se pun câțiva stropi de oțet. Separat se fac ouăle în apă cu sare și puțin oțet, după care se pun și ele în oala de supă.
Supa de chimen cu ouă se servește cu crutoane.