Ingrediente: 4 pulpe de pui (ciocănele), 1 ceapă albă, 1 morcov mărișor, 100 g orez, o mână mazăre congelată, sare piper, pătrunjel verde, un cub de unt
Mod de preparare: Se prăjește puțin carnea în unt după care se scoate pe o farfurie. Tot acolo se călește ceapa și morcovul, ambele tăiat mărunt. Când ceapă devine sticloasă se repune carnea în cratiță, se adaugă apă cât să acopere carnea, se condimentează cu sare și piper și se fierbe la foc mediu. La nevoie se completează apa din cratiță. Dacă carnea este moale se adaugă orezul (eu folosesc orez cu bob rotund Camolino care fierbe foarte repede). Mare atenție să nu scadă apa prea mult și să se lipească orezul de cratiță :) Se adaugă și mazărea, vor fierbe împreună. La final se presară pătrunjel verde.
Pilaful se servește cald cu murături asortate sau salată de sfeclă.