Ingrediente: 400 g cozonac uscat, 200 ml apă, 4 linguri zahăr, 1 fiolă esență de rom, 2 linguri cacao, 150 g unt, 150 g nucă măcinată
Mod de preparare: Se pune cozonacul tăiat bucățele în tocător și se mărunțește.
Se face sirop din apă și zahăr, se lasă să se răcească după care se adaugă peste cozonacul mărunțit și se amestecă. Se adaugă nuca măcinată și esența de rom.
Untul se mixează spumă și se adaugă peste amestecul de cozonac și nucă. Se pun și cel două linguri de cacao și cu spatula se amestecă bine după care se pune bolul la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte, timp în care se întărește.
Din jumătate din compoziția rece am modelat biluțe, în mijloc am pus o vișină din vișinată și le-am tăvălit prin nucă de cocos.
În restul compoziției am rupt 5 buc biscuiți clasici, am „frământat” și am rulat un salam dat tot prin nucă de cocos.
Este încă o modalitate de a folosi cozonacul rămas de la sărbători. Nimic nu se aruncă, totul se transformă!