Prăjitură din cozonac

Ingrediente: 5 felii groase de cozonac, 300 ml cafea la filtru, 2 plicuri budincă vanilie, 50 g ciocolată amăruie, 800 ml lapte, 6 linguri rase zahăr

Mod de preparare: Cozonacul se taie bucățele și se pune într-un castron. Se toarnă cafeaua peste și se amestecă să se absoarbă de cozonac. După ce cozonacul a absorbit cafeaua se așează într-o tavă, în cazul meu o tavă de yena de 15/30 cm și se nivelează. Dacă cozonacul este prea umed se mai adaugă cozonac sau invers dacă este prea sec, se mai adaugă cafea.

Se prepară budincă după rețeta de pe plic, când este gata se adaugă ciocolata ruptă bucățele și se amestecă pentru a se topi în budincă. Budinca caldă se toarnă peste cozonacul din tavă și se dă la rece 2-3 ore până se întărește.

Dacă considerați că budinca este prea lichidă se pot adăuga 2-3 folii de gelatină. Prăjitura se poate servi cu frișcă sau simplă după preferință.

Se taie destul de bine, este aromată și în plus este un mod de a refolosi cozonacul rămas de la sărbători. Dacă nu agreați praful de budincă, se poate face o cremă fiartă.

Prăjitura este inspirată de pe Bucătăraș.ro. Să aveți poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *