Ingrediente: 2 ouă, 100 g zahăr, 100 g unt, 350 g făină, 1 praf de copt, 1/2 linguriță scorțișoară, vanilie, 2 mere
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul până se obține o cremă albă.
Se adaugă untul moale și se mixează în continuare.
Când și acesta este încorporat se adaugă condimentele și făina amestecată cu praful de copt.
La început se folosește mixerul pe urmă o lingură.
Se obține un aluat cremos dar destul de vârtos.
Merele se decojesc se taie feliuțe în aluat și se amestecă cu lingura.
Se pun grămăjoare în tava tapetată cu hârtie de copt.
Fursecurile se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie până sunt frumos rumenite.
Fursecurile se servesc simple sau pudrate cu zahăr. Rețeta este de pe un sait italian. Și pentru că astăzi este 1 Decembrie, La mulți ani dragi români de pretutindeni.