Spaghete cu bacon și sos de smântâna

Ingrediente: 1/2 pachet Spaghete, 200 g bacon, ulei de măsline, 2 fire ceapă verde, 2 căței de usturoi, smântână pentru gătit, telemea, pătrunjel verde tocat

Mod de preparare: Într-o cratiță se pune foarte puțin ulei de măsline și se prăjește ceapa verde tăiată rondele (numai până de înmoaie), se adaugă baconul feliat și se călesc împreună. Când baconul este prăjit se pun cățeii de usturoi tocați și se lasă pentru a da aromă compoziției. La sfârșit se toarnă smântâna pentru gătit (cca 200 ml), se mai dă un clocot, se pun spaghetele fierte conform indicațiilor de pe ambalaj, se amestecă și se stinge focul.

Dacă compoziția este prea seacă se poate adăuga puțin din apa în care au fiert pastele. La final se rade puțină telemea și se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Un fel doi sau o cină simplu de realizat cu ingrediente la îndemână!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *