Ingrediente: 500 g carne tocată de porc, 3 cartofi potrivit de mari, 2 fire ceapă verde, 3 căței de usturoi, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare, piper, pătrunjel verde
Mod de preparare: Se pune carnea tocată într-un bol încăpător. Cartofii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici într-un castron. Se storc bine de apă și se adaugă peste carne. Se pune ceapa tocată rondele, usturoiul dat prin presă, oul, pesmetul, pătrunjelul verde tocat și condimentele. Se amestecă toate ingredientele. Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt și se pune carnea. Se aranjează uniform și se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 1 oră. Se verifică cu scobitoarea. Dacă la interior rulada nu este coaptă dar deasupra dă semne că se prăjește prea tare, se acoperă tava cu o bucată de hârtie de copt și se coace în continuare.
Rulada se servește caldă sau rece, lângă garnitură de cartofi, orez, legume sau rece ca și aperitiv.
O variantă bună la clasicele chifteluțe, o variată mai sănătoasă la cele prăjite în ulei.