Paste cu dovlecei și piept de pui

Ingrediente: 1 piept de pui, 2 dovlecei, 2 fire ceapă verde, 3 căței de usturoi, bulion, sare, piper, pătrunjel verde, paste făinoase

Mod de preparare: Prima dată se fierbe pieptul de pui cu zarzavat, facem astfel o supă de pui. Dovleceii tăiați cubulețe (dacă sunt cu sâmburi aceștia se îndepărtează) se călesc în puțin ulei alături de ceapa tăiată rondele. Se adaugă usturoiul feliat și se amestecă.

Când dovleceii sunt gătiți se toarnă bulion sau roșii în bulion, se condimentează și se adaugă o frunză de dafin. La final se pune pieptul de pui fiert și tăiat cubulețe.

Se mai dă un clocot astfel încât puiul să fie îmbrăcat în sos. Separat se fierb pastele (în cazul meu farfalle) după indicațiile de pe ambalaj. Se scurg de apa (se păstrează un polonic de apă) în care au fiert și se pun în sos. Dacă sosul nu este suficient cât să acopere pastele se adaugă din apa în care au fiert.

Se servesc puse direct în sos sau separat cu sos deasupra. Eu am preferat prima variantă, pastele învăluite în sos sunt mult mai bune.

Câteva frunze de pătrunjel puse deasupra finisează preparatul.

O variantă pentru cei iubesc pastele dar și un fel doi simplu atunci când nu mai știi ce să faci de mâncare:) Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *