Ingrediente: 4 felii ceafă de porc, ulei de măsline, sare, piper, praf de usturoi, boia dulce
Mod de preparare: Se spală carnea și se tapetează bine cu un prosop de hârtie. Se pune într-un castron, se stropește cu ulei (eu am spray), se asezonează cu sare, piper, praf de usturoi, boia dulce.
Se amestecă astfel încât fiecare felie să fie unsă și acoperită cu condimente. Se acoperă vasul cu folie alimentara și se ține la frigider cca 30 minute. Se încinge o cratiță încăpătoare, cu un crește de bucătărie se pun feliile de carne, se țin pe ambele părți să prindă culoare.
Se toarnă 1/2 cană cu apă caldă și se înăbușă/fierb sub capac. Din când în când se verifică să nu scadă apă și să se ardă carnea. Când ceafa este moale se lasă puțin fără apă să se rumenească frumos.
Se servește cu garnitură de cartofi, mazăre, varză călită, fasole verde…..
Poftă bună!