Cartofi noi la cuptor

Ingrediente: 3 cartofi mari, ulei de măsline (eu am folosit apray de ulei de măsline cu usturoi), sare, piper, boia dulce de ardei, usturoi, busuioc, oregano, cimbru, telemea uscată de vaci

Mod de preparare: Se spală cartofii și se freacă cu un burete de bucătărie (nou) astfel de ia coaja și cartofii rămân frumoși. Se curăță eventualele noduri. Se taie felii cartofii și se pun într-un castron mare. Se stropesc cu ulei din abundență (ca să nu fie uscați la coacere) și se amestecă bine. Într-un castronel se face amestecul uscat de mirodenii care se pune peste cartofii unși cu ulei. Se agită castronul astfel încât toți cartofii să fie bine „îmbrăcați” în acest amestec.

O tavă încăpătoare se tapetează cu hârtie de copt peste care se răstoarnă cartofii și se introduce în cuptorul încălzit la temperatură maximă.

Se țin în cuptor cca 40 minute sau până sunt frumos rumeniți.

Bineînțeles se testează să fie bine copți 🙂

PS. Dacă telemeaua este sărată se pune mai puțină sare.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *