Ingrediente: 150 g unt, 150 g zahăr, un praf de sare, 2 ouă, 250 g făină, 25 g nucă de cocos, 2 lingurițe praf de copt, 4 linguri suc de lămâie, zmeură
Mod de preparare: Se lasă untul la temperatura camerei. Se mixează cu zahărul și sarea, se adaugă ouăle și se mixează în continuare până se dizolvă tot zahărul. Când zahărul este dizolvat se adaugă zeama de lămâie urmată de ingredientele solide (făina amestecată cu nuca de cocos și praful de copt). Compoziția este destul de solidă, nu curge ca la pandișpan. Se așează hârtiuțe în forma de brioșe în care se pune o lingură din compoziție, se așează zmeura bine scursă (3-4 buc) urmată de încă o lingură de compoziție, deasupra din nou 2-3 bucăți de zmeură și un pic de aluat.
Zmeura mea a fost puțin apoasă, am primit-o congelată și pe drum s-a decongelat, dar nu a fost nici o problemă.
Dacă zmeura este congelată se folosește ca atare. Oricum au ieșit brioșe foarte pufoase, aromate și deloc apoase.
Brioșele se coc la foc mediu cam 20-25 minute în funcție de cuptor după care se scot pe un grătar să se răcească. se pot servi simple, pudrate cu zahăr sau cu o cupă de înghețată:) Zmeura poate fi înlocuită cu oricare alt fruct de pădure sau fructe tăiate cubulețe.
Mulțumesc Edith pentru rețetă și dlui Nicolas pentru delicioasele fructe de pădure, din prima recoltă.