Ingrediente: 1 piept de pui, sare, piper, usturoi granule, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguri chefir, 1/2 lămâie
Mod de preparare: Pieptul de pui taie pe orizontală, formându-se 6 felii, se tamponează cu hârtie prosop și se condimentează cu sare, piper și usturoi granule. Într-un bol, de preferință din sticlă, se face marinada din ulei, chefir și suc de lămâie. Se așează felii de piept de pui în bol și cu un clește se întorc pe toate părțile astfel încât să fie bine acoperite. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se ține la rece 2-3 ore.
Se încinge grătarul electric, se așează feliile de piept de pui, se coboară capacul și se lasă să se prăjească. Din când în când ne uităm la carne, să nu ajungă scrum :)
Grătarul electric este o achiziție mai veche, nu prea a fost folosit deși este o variantă bună la cel de grădină, mai ales dacă stai la bloc.
Grătarul de pui se servește cu garnitură de cartofi, varză, legume sau doar cu salată, așa cum am procedat eu.