Biscuiți sărați cu bere

Ingrediente: 300 g făină, 1 linguriță sare, 50 g unt, 200 g cașcaval, 150-180 ml bere, pentru finisare: gălbenuș de ou, 1 lingură lapte, sare grunjoasă/chimen/ierburi aromatice

Mod de preparare: În bolul mixerului se cântărește făina care se amestecă cu sarea. Se adaugă untul tăiat cubulețe și cu vârful degetelor se încorporează în făină. Se rade cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mici tot în bol.

Se pune bolul la mixer și încet se toarnă berea atât cât să se lege aluatul. La mine a fost nevoie de 180 ml. Dacă scăpați mai multă bere, nici o tragedie, adăugați puțină faină.

Aluatul astfel format se pune în folie alimentară și se lasă la frigider 1 oră.

După timpul de odihna se scoate aluatul din frigider și se porționează în două sau trei în funcție de mărimea formei în care se coc biscuiții. Se întinde fiecare bucată de aluat direct pe hârtia de copt (4-5 mm), se aranjează marginile și se taie după preferință (pătrate/romburi).

Se înțeapă foaia de aluat cu furculița după care se unge cu ou bătut cu puțin lapte, se presară sare/chimen/mac/ierburi aromatice. Eu am folosit chimen și sare grunjoasă.

Se coc biscuiții în cuptorul încins la temperatură medie cam 15-20 minute, depinde cât de crocanți de doresc. La noi cu cât sunt mai prăjiți cu atât mai bine.

Din cantitățile date rezultă cam 500 g de biscuiți. Foarte buni, destul de sărați și mai ales crocanți.

Rețeta este preluată de la Laura Laurențiu care o descrie cu lux de amanunte. Mulțumesc Laura,  chiar au avut succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *