Waffe cu șuncă și cașcaval

Ingrediente: 3 ouă, 50 ml ulei, 1 cutie (150 g) iaurt, 200 g șuncă, 200 g cașcaval, 200-250 g făină, 1/2 plic praf de copt, sare, chimen

Mod de preparare: Se bat ouăle cu puțină sare, se adaugă uleiul, chimenul și iaurtul încorporându-se cu un tel pară.

Se adaugă cașcavalul și șunca tăiate cubulețe mici (se pot da și pe răzătoarea cu ochiuri mari).

Se amestecă ușor cu o spatulă sau lingură de lemn. Am transferat compoziția într-un vas mai mare după care am adăugat treptat din făina amestecată cu praful de copt. M-am oprit la 200 g, ouăle fiind mai mici atât a fost nevoie.

Se lasă aluatul să se odihnească 15 minute, timp în care m-am ocupat de aparat.

Se încinge aparatul de waffe, se ung plăcile cu foarte puțin ulei (cu pensula de silicon), se pun 3 linguri de aluat în mijlocul aparatului, se închide și se lasă până sunt bine prăjite.

Eu am avut un aparat nou pe care l-am testat așa că prima waffă a fost de încercare, să văd puterea aparatului și cât aluat să pun între plăci. Pe măsură ce compoziția stă se îngroașă așa că este nevoie să fie subțiată cu sifon, apă minerală, lapte sau apă plată.

Au ieșit destul de multe bucăți, nu le-am numărat, am „gustat” din ele pe măsură ce le-am copt :) Sunt delicioase simple, lângă un pahar cu bere sau dimineața la cafea.

Rețeta este inspirată de pe bucătăraș.ro Chiar merită încercate, se fac repede iar dacă nu aveți aparat de waffe/gofre se pot face și în tigaie sub formă de clătite americane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *