Ingrediente: 2 dovlecei de mărime potrivită, 100 g telemea de vacă, 1 ou, 3 lingurițe făină, 1 linguriță pastă de ardei dulce, mărar verde tocat, piper măcinat, 30 g cașcaval
Mod de preparare: Se spală și se curăță dovleceii de coajă, se taie pe lung în jumătate și se scoate miezul.
Într-o cratiță se pune la apă la fiert cu puțină sare.apă. Când începe să fiarbă se pun dovleceii care se lasă să fiarbă cam 3 minute. Se scot dovleceii din cratiță, se pun pe un prosop de hârtie cu scobitura în jos să se elimine apă. Se mărunțește miezul dovleceilor într-un robot, se pune într-o strecurătoare să se curgă surplusul de apă, după care se transferă într-un castron.
Aici se adaugă telemeaua dată pe răzătoare, pasta de ardei, piperul.
Se amestecă ușor, se adaugă și oul bătut în prealabil cu o furculiță.
Urmează să se încorporeze făina, cantitatea variază în funcție de cât de umedă este compoziția.
La final se pune mărarul tocat.
Se transferă dovleceii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, de data aceasta cu scobitura în sus. Se umplu cu compoziția făcută. Eu am avut umplutură mai multă așa că am mai pregătit un dovlecel. Se presară cașcaval deasupra și se introduce tava în cuptorul încălzit la temperatură medie.
Dovleceii se coc cam 20-30 minute la foc mediu.
Poate să fie un aperitiv sau un meniu principal care se consumă cald sau rece, numai bun acum pe caniculă.
Rețeta video o găsiți aici.