Chec cu banane

Ingrediente: 3 banane coapte, 150 g zahăr, 80 ml ulei, 2 ouă, 200 g făină, 1 plic praf de copt, esență de vanilie, puțină sare, fructe confiate/rahat/ciocolată

Mod de preparare: Bananele decojite se pasează într-un castron,

se pune zahărul, ouăle, uleiul, sarea, vanilia și se amestecă totul cu un tel pară.

Când totul devine pastă se pune făina amestecată cu praful de copt și se încorporează cu spatula.

La final se pun fructele confiate (eu am pus rahat și caise confiate tăiate cubulețe și pastile de ciocolată). Compoziția se toarnă în tava de chec (30/11) acoperită cu hârtie de copt.

Checul se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cam 40 minute până are culoare frumoasă și trece testul cu scobitoarea. 

 

Simplu sau cu o cană de lapte checul este minunat, dulce, pufos, aromat. Și uite așa am mai salvat 3 banane bine coapte pe care nu le mai vroia nimeni 🙂

Pentru acest chec am consultat mai multe rețete pe net, aceasta mi-i s-a părut cea mai simplă. Este vorba de blogul lui Teo, o gospodivă de excepție.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *