Pateuri cu brânză și mărar

Ingrediente: aluat foietaj de la Lidl (275 g), 175 g brânză dulce+telemea, mărar, 1 gălbenuș de ou

Mod de preparare: Se dezgheață aluatul la temperatura camerei, se întinde pe planșetă și se taie pătrate de cca 9 cm. Într-un castron se pune brânza dulce, se rade telemeaua și se amestecă cu mărarul. Pe fiecare pătrățel se pune o lingură de brânză și se pliază, marginile presându-se cu o furculiță.

Se pun pateurile în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu gălbenuș bătut cu o linguriță de lapte.

Se coc cam 15-20 minute la foc mediu, până sunt frumos colorate.

Un aperitiv simplu de făcut, la mine nu lipsește aluatul foietaj din congelator :) Oricând este binevenit la pateuri dulci sau sărate, la melcișori sau aperitiv cu cârnaț…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *