Desert la pahar cu compot de prune

Ingrediente: 5 prune uriașe, 3 linguri zahar, o cană apă, zahăr vanilat cu scorțișoară, o portocală, biscuiți cu cremă, frișcă

Mod de preparare: Pentru că am avut câteva prune uriașe dar cam tari și acre, m-am gândit să le dau o întrebuințare. Era păcat să le arunc dar nici nu se puteau mânca…. Prunele se spală, se taie bucăți și se pun la fiert cu zahărul, zahărul vanilat și apa. Când scade destul de mult se stoarce portocala. Între timp se pun biscuiții într-o pungă și se presează cu sucitorul. Compotul gata (prunele sunt moi și lichidul a scăzut) se lasă să se răcească după care se pun 2 linguri de biscuiți în pahar, se acoperă cu compot, din nou un strat de biscuiți și alt strat generos de compot. La final se pune frișcă și se ornează după preferință.

Dacă tot am folosit biscuiți am pus o jumătate și deasupra. Acest desert la pahar se poate face cu orice fruct care nu mai arată chiar bine sau nu se mai consumă din diverse motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *