Bomboane cu ciocolată și alune

Bomboanele cu alune se prepară ușor, este un dulce moștenit de la mama care le făcea în zile de sărbătoare și nu numai. În loc de alune se foloseau vișine din vișinată. Nu era indicat să mănânci prea multe…..

Ingrediente: 1 pachet biscuiți cu cremă, ciocolată cu lapte sau amăruie, 100 ml smântâna pentru frișcă sau lapte, esența de vanilie/rom, zahăr pudră, alune, nuci, stafide, nucă de cocos, ornamente diverse

Mod de preparare: Se mărunțesc biscuiții într-un tocător și se amestecă cu o lingură rasă de zahăr pudră. Se încălzește frișca lichidă și când începe să fiarbă se ia de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă bucățele. Se amestecă cu o spatulă până este topită.

Se lasă să se răcorească după care se adaugă peste biscuiții măcinați. Se încorporează ușor timp în care se pune și esența preferată. Compoziția se lasă câteva minute deoparte timp în care se pregătesc ingredientele pentru ornat.

Se fac biluțe potrivit de mari cu interior de alune/nucă/stafide, se tăvălesc prin nucă de cocos/nucă măcinată/ornamente diferite. Se așează în foițe pentru bomboane după care se transferă în cutie sau farfurie pentru servire. Se țin la frigider să se întărească.

O modalitate bună de a folosi biscuiții uitați prin sertare. Rețeta originală este biscuiți simplii, cu unt și cacao în loc de ciocolată.

Un gând despre „Bomboane cu ciocolată și alune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *