Cornulețe de post

Ingrediente: 400 g faina, 1 plic drojdie uscată, 150 ml ulei, 100 ml borș, 1 lingură de zahar, coaja rasa de lămâie, un strop se sare, zahăr pudră vanilat.

Mod de preparare: Se amestecă făina cu drojdia, zahărul, coaja de lămâie și sarea. Se toarnă uleiul și borșul (dacă nu aveți borș se poate înlocui cu apă minerală) și se amestecă toate ingredientele cu o lingură de supă. Când ingredientele sunt încorporate se scoate aluatul pe planșetă și se frământă foarte puțin. Se lasă puțin la rece după care se împarte în două și fiecare parte se întinde într-un cerc care se porționează în 12-18 triunghiuri.

Pe fiecare triunghi se așează bucățele de rahat sau bomboane jeleu, se rulează formându-se cornulețele.

Se pun în tava acoperită cu hârtie de copt și se coc la foc mediu cam 30 minute, până sunt rumene.

Calde se dau prin zahăr pudră vanilat.

Cornulețe fragede cu ingrediente la îndemână, ușor de făcut dar mai ales de mâncat :)

Un gând despre „Cornulețe de post”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *