Într-o anumită împrejurare am cumpărat o pungă de arahide în coajă, nesărate și neprăjite. După ceva vreme nu mai trebuia să fim la „regim” așa că am căutat să văd cum se prăjesc. Se face o saramură din apă și sare de murături, se cufundă arahidele în coajă și se țin cam 5 minute învârtindu-le mereu astfel ca toate să fie bine umezite.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se pun arahidele „îmbăiate” pe un singur rând și se dau la cuptorul încins pentru 5-7 minute. Între timp se amestecă cu o lingură de lemn să se usuce pe toate părțile.
Mare atenție, nu așteptați să se coloreze coaja, ele se coc în interior mult mai repede. Eventual se pot testa pe parcursul procesului de prăjire.
O metodă foarte bună, încercați-o dacă aveți prin casă astfel de arahide. Numai bune lângă un pahar cu bere :)
Bună!
La ce temperatură se prăjesc(ce funcție la cuptor electric)?
Cât timp se țin în apă înainte de prăjire?
Vă mulțumesc
@Julieta-M.R – Eu le-am ținut cam 5 minute în apă sărată și le-am copt în cuptor pe gaz la 180 de grade pe treapta de mijloc a cuptorului. Probabil și la cel electric este la fel, trebuie testat din când în când.